Požiar v továrni na golfové loptičky: Medzi obeťami sú štyria hasiči

24.09.2023 Celý región

Tchaj-pej 24. septembra (TASR) - Na desať vzrástol v nedeľu počet obetí požiaru v továrni na golfové loptičky. Medzi obeťami sú aj štyria hasiči, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Požiar vypukol v piatok večer v továrni v okrese Pching-tung a zúril celú noc. Jeho príčina je neznáma.

V piatok večer pritom prišlo aj k explózii, v dôsledku ktorej sa zrútila časť budovy továrne a pod troskami zostali uväznení hasiči, ktorí sa snažili uhasiť požiar, a ďalší pracovníci. Uviedli to podľa taiwanskej agentúry CNA hasiči z okresu Pching-tung. Približne o 20 minút neskôr prišlo ešte k jednému výbuchu.

Pri požiari a výbuchoch utrpelo zranenia ďalších približne 100 ľudí.

Taiwan je veľkým výrobcom golfových loptičiek a spoločnosť Launch Technologies, ktorá továreň prevádzkuje, je jedným z najväčších dodávateľov týchto loptičiek na svete.

Taiwanské ministerstvo práce pritom v sobotu uviedlo, že prešetrí bezpečnosť pri práci v spoločnosti Launch Technologies a jej materskej spoločnosti. Pri predchádzajúcich inšpekciách bola pritom táto firma už pokutovaná, uvádza CNA.

Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen v sobotu navštívila Pching-tung a stretla sa s obeťami požiaru a ich rodinami, informoval taiwanská televízia TVBS.
 

Vyberte región